Webdesigner Herman den Blijker faalt

Met grote ontsteltenis nam het eam van 1xl degign kennis van de website van één van de onderwerpen van het programma ‘Herman gaat ver’. Het betreft de uitzending waarin Herman den Blijker een Nederlander met een restaurant op Ibiza gaat ‘redden’. Vooropgesteld red je iemand natuurlijk pas echt op ibiza als je in het voorjaar deze aflevering plant en niet als er op Ibiza niets te doen is. Tegen de tijd dat de klanten waar het reataurant zo om verlegen zit afreizen naar Ibiza, zijn ze de uitzending immers al lang weer vergeten.

Topkok den Blijker heeft geen mobiel internet, want om de ‘oude’ website van het restaurant te bekijken, kruipt hij achter de balie van het hotel waar hij zelf verblijft op Ibiza en zijn commentaar is niet mis, want de website lijkt nergens op. Gelukkig heeft den Blijker een ‘kennis’ die dat klusje wel even klaart: “www. bymano . com”. Grafisch is er niet op de website aan te merken, maar een mooie website levert geen klanten op. Een goede website daarentegen wel. Kennelijk heeft de ontwerper ABSOLUUT geen verstand van SEO. De website scoort slechter dan slecht bij google. Op wat voor manier je ook probeert het restaurant te vinden in google, je zult uitsluitend concurrenten tegenkomen in de resultaten. En dat is triest, want eigenaren verspijkeren kapitalen om hun zaak tot leven te krijgen en het allerbelangrijkste daar wordt op bespaard.

Wat is er mis met de website?
De site is gemaakt in de programmeertaal Flash. En Flash is door de zoekmachine google niet leesbaar. Daardoor wordt de inhoud van de site niet geïndexeerd De tekst wordt niet herkend en dus niet opgenomen door google. Een gemiste kans. Daarnaast zijn de meta tags van de hoofdpagina geheel niet conform de eisen die google daar aan stelt. De keyword tag mag maximaal 10 woorden bevatten, maar de maker van de site dacht slim te zijn door er 55 in te vullen. En de eerste drie woorden zijn, hoe stom kan je zijn, bovendien nog dezelfde woorden… De kennis van SEO of SERP is echt beneden nul van deze designer.

En juist een noodleidende zaak heeft het heel hard nodig om goed bij de zoekresultaten te scoren in google want als je bovenaan staat in de resultaten dan betekent dat direct cash, zonder enige twijfel.

Dit bericht is geplaatst in Algemeen met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *